Dierenarts Eva Stoffels

curriculum vitaeDAP

Ik studeerde af en doctoreerde in natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven (1991 en 1994). Daarna, na vele postdoctorale verblijven, o.a. in Japan, Duitsland, Italië en Verenigde Staten, keerde ik terug naar Eindhoven als docent en onderzoeker in biomedische wetenschappen (1999). Gedurende al die jaren verzamelde ik veel specifieke kennis over knaagdieren en hun fysiologie, gedrag en ziektes. Zelf had ik ook veel cavia’s, konijnen, hamsters, gerbils, ratten en muizen als gezelschapsdieren. Hoewel ik het wetenschappelijke werk altijd erg leuk en spannend vond, begon ik me langzaamaan te realiseren dat andere zaken – zoals dierengezondheid en -welzijn – voor mij belangrijker zijn. Ik besloot dus mijn specifieke kennis in te zetten om dieren te helpen. Daarom heb ik nog even een opleiding diergeneeskunde aan de Universiteit Gent gevolgd. Na ruim vier jaar tijdrovende bezigheden werd ik dierenarts (2014). Eindelijk mocht ik de kennis uit mijn wetenschappelijke verleden gebruiken en de echte uitdagingen te lijf gaan. Nu heb ik mijn eigen praktijk die volledig gericht is op onze kleinste patiëntjes: konijnen, knaagdieren en siervogels. Mijn wetenschappelijke curriculum vindt u hier.

Share This: